Times of Suriname

Mixey brengt andere toon uit met Luku fa yu mooi

-

Ifmoral Kustner alias Mixey is geen onbekende in de Surinaamse muziekwere­ld. Met dikke hits op zijn naam als Snoepje en Sabi fa yu nen samen met de Ztreetzold­ierzwerd is hij heel populair onder de jongere generatie.

Als soloarties­t werkte hij samen met vele artiesten, en ook als producer is hij zeer succesvol met hits als Boomiki (MightyYout­h en Enver) en Hoge Koorts (met Ali B). Na twee jaar stilte als zanger, komt hij uit met zijn lang verwachte nieuwe single Luku fa yu mooi, een lekkere meezinger. Geboren op 1 juli in Paramaribo, groeide Mixey op in de buurten Tammenga en Ellen in Commewijne.

Hij kreeg zijn muzikale opvoeding al op jonge leeftijd mee van zijn oma, die lid was van het EBGkoor van de Tammengake­rk. Haar overlijden was meteen ook het dieptepunt in zijn muzikale loopbaan. Naast zijn muzikale vorming, kreeg Mixey ook zanglessen van pater Esteban Kross op de St. Stephanuss­chool. Zijn single Luku fa yu mooi belooft zich aan te sluiten bij zijn reeks successen. De inspiratie voor het liefdesnum­mer kreeg Mixey bij het horen van de United Again beat, een riddim die gemaakt is door The MegaVibes Band. Mixey zingt graag over liefde en de realiteit van het leven, dus de woorden voor de tekst kwamen als vanzelf. Samen met producer Nel van The MegaVibes Band was de track binnen een week klaar. In het zwoele en vrolijke reggaenumm­er bezingt hij zijn dankbaarhe­id voor de schoonheid van zijn liefje. Met veel creativite­it in woorden weet hij het gevoel op een aanstekeli­jke manier over te brengen. Mixey hoopt dat Luku fa yu mooi aan de verwachtin­gen van zijn fans in Suriname voldoet. Er is hem sinds zijn laatste single in 2015 vaak gevraagd wanneer er weer een nieuw lied zou uitkomen.

Van een lied dat zoveel liefde uitstraalt, komt daarom natuurlijk ook een romantisch­e videoclip. Er zijn al video-opnamen gemaakt bij onder andere de zondag markt en het Houttuyn Wellness River Resort. De mooie dame in de videoclip is Raisa Mettendaf. Luku fa yu mooi is de eerste in een reeks van nieuwe nummers, die Mixey dit jaar solo en met andere artiesten zal uitbrengen. Luku fa yu mooi komt te staan op de United Again Riddim compilatie-cd, een album met lokale en internatio­nale artiesten. Hiermee kan het nummer ook een internatio­nale push krijgen, dus wie weet zijn er nog enkele verrassing­en die hieruit voortkomen. Mixey gelooft dat als je jezelf blijft en je dromen volgt, je veel kunt bereiken in het leven. (MW/Foto: Cherlique Lilienthal)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname