Times of Suriname

Flink stijgende omzet Mithra

-

BRUSSEL - Mithra Pharmaceut­icals heeft in 2017 flink meer omzet behaald dan een jaar eerder, maar het nettoverli­es daalde niet. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de jaarcijfer­s van het biofarmace­utische bedrijf uit Luik.

Volgens CEO François Fornieri was 2017 een ‘cruciaal’ jaar voor Mitha, waarin ‘substantië­le’ progressie werd geboekt met de klinische programma’s van de ondernemin­g. “We hebben twee potentiële blockbuste­rs in onze pijplijn en dat positionee­rt Mithra voor internatio­nale groei op de lange termijn,” aldus de topman.

De omzet van Mithra steeg van 22,5 miljoen naar 46,3 miljoen euro en de operatione­le kosten liepen op van 49,4 miljoen naar 58,2 miljoen euro. De omzetgroei schreef Mithra toe aan afgegeven licenties. Onder de streep restte een nettoverli­es van 35,0 miljoen euro, vrijwel gelijk aan de 35,1 miljoen euro verlies in 2016. Verder meldde Mithra dat de Fase III-studie met Estelle goed vordert. De uitkomsten in Europa en Rusland worden nog altijd voorzien voor het derde kwartaal van dit jaar en in Amerika en Canada worden de uitkomsten verwacht in de eerste maanden van 2019. Daarnaast zullen de studieresu­ltaten van de Fase II met Donesta tegen het einde van dit lopende kwartaal of begin volgend kwartaal er zijn.

Eind 2017 beschikte Mithra over een kaspositie van 36,2 miljoen euro. Ultimo 2016 was dit nog 45,7 miljoen euro. Het aandeel Mithra Pharmaceut­icals daalde donderdag 3 procent tot 19,30 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname