Times of Suriname

Helft minder winst voor Beter Bed door Duits gifschanda­al

-

UDEN - Beter Bed heeft afgelopen jaar fors minder winst gemaakt. Onder de streep resteerde 9,5 miljoen euro. Dit komt neer op een halvering ten opzichte van de winst een jaar eerder.

Het bedrijf stak onder meer geld in winkels en de verbeterin­g van de webshop, bleek gisteren uit jaarcijfer­s van het bedrijf.

In Duitsland, de grootste markt voor Beter Bed, kampte het concern met problemen als gevolg van een gifschanda­al. Dat schandaal zaaide afgelopen zomer twijfel over de veiligheid van schuimmatr­assen.

Eerder was al bekendgema­akt dat in Duitsland sprake was van een stevige omzetdalin­g. Het land is goed voor ongeveer de helft van de opbrengste­n van het bedrijf.

Financieel directeur Bart Koops sprak van wisselende resultaten. Over de prestaties in de Benelux was hij zeer tevreden. Ook voor dit jaar is Beter Bed hier optimistis­ch gestemd. Bij Matratzen Concord dat naast Duitsland ook in Oostenrijk en Zwitserlan­d winkels heeft, moet een nieuw management en de verbouwing van de meeste winkels voor een kentering zorgen. De omzet over heel 2017 kwam uit op 416,4 miljoen euro, tegenover 410,5 miljoen euro een jaar eerder. Bij winkels die langer dan een jaar open zijn, was in doorsnee sprake van een daling van de verkopen met 0,4 procent. Al met al ziet Beter Bed zich in alle landen waar het bedrijf actief is, gesteund door de gunstige economisch­e ontwikkeli­ngen. De verwachtin­gen voor het hele jaar gaan hand in hand met de mate van herstel in Duitsland, zo schetst het bedrijf. De beloning voor aandeelhou­ders viel net als de winst 50 procent lager uit. Het bedrijf beloofde per aandeel 0,37 euro dividend uit te keren. Daarmee wordt 86 procent van de nettowinst uitgekeerd.

(NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname