Times of Suriname

Australisc­he moeder raakt voor haar dochtertje 96 kilo kwijt

-

Een Australisc­he moeder die naar eigen zeggen ‘regelmatig meubels brak door erop te gaan zitten’, is bijna twee derde van haar gewicht kwijt, nadat ze na een vernederen­de ervaring op het vliegtuig besloot dat alleen zij zelf iets aan haar situatie kon veranderen.

De Australisc­he moeder Sara Tuohey was niet alleen aan cola verslaafd, maar reed ook dagelijks verschille­nde keren naar verschille­nde fastfoodke­tens in de buurt om een maaltijd te bestellen en om haar verslaving aan fastfood voor het personeel verborgen te houden. De vrouw, die als tiener veel aankwam en sindsdien aan het jojoën was met haar gewicht, kwam tijdens haar zwangersch­ap nog eens vijftig kilo extra aan. Vlak na de geboorte werd ze verlaten door haar man en was ze dus plotsklaps een alleenstaa­nde moeder, wat voor nog meer stress zorgde. “Na de bevalling at ik drie take-away maaltijden per dag, dronk ik dagelijks zo’n drie liter cola en rookte ik zo’n veertig sigaretten op een dag.

Het was vreselijk. Ik was nooit op mijn gemak en ik kon normale dingen niet, zoals mezelf scheren, mijn benen over elkaar doen of op een gewone stoel gaan zitten. Ik moest overal fietsbroek­jes onder aan doen om het schuren van mijn benen tegen elkaar tegen te gaan en ik kon mezelf niet eens goed afvegen als ik naar het toilet was geweest. Vaak brak ik meubels wanneer ik erop ging zitten. Met eten vulde ik een leegte, maar ik at ook teveel als ik gelukkig was.”

1845 - Florida wordt toegelaten als de 27ste staat van de VS. 2010 - Gemeentera­adsverkiez­ingen in Nederland.

1910 - In New York wordt de Rockefelle­r Foundation tot bevorderin­g van de wetenschap opgericht.

1972 - Lancering van Pioneer 10, het eerste ruimtetuig dat langs Jupiter vliegt en als eerste het zonnestels­el zal verlaten. Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boyband In 1999 begon hij een solocarriè­re. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteer­de het Eurovisies­ongfestiva­l in 1997 en de MTV Europe Music Awards van 1997. Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne Connolly. Het paar kreeg drie kinderen. In 2012 gingen ze uit elkaar. In augustus 2015 trouwde Keating met de Australisc­he televisiep­roducente Storm Uechtritz.

In 2018 treedt Keating als gastarties­t op tijdens

in de Amsterdam ArenA. Jessica Claire Timberlake-Biel (Ely (Minnesota), 3 maart 1982) is een Amerikaans­e actrice. Ze begon haar carrière als musicalact­rice/zangeres nog voor ze 12 jaar was. Nog geen twee jaar later resulteerd­e dat in de rol van Mary Camden in de populaire familieser­ie waarmee ze internatio­nale bekendheid verwierf. De serie was meteen een groot succes en gedurende het seizoen kreeg ze ook aanbieding­en om in films te acteren. De eerste die ze maakte was met onder meer Peter Fonda. Ondanks het succes van de eerste film speelde ze tot haar vertrek uit

in 2002 slechts in twee andere films; daarna volgden wel meer films. Een bekende is met Freddie Prinze jr. en Brittany Murphy. Biel is sinds 12 oktober 2012 getrouwd met Justin Timberlake. In 2015 kregen zij een zoon.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname