Times of Suriname

Bridezilla moet 72.500 euro betalen voor kapotmaken zaak huwelijksf­otografe via social media

-

Emily Liao uit het Canadese British Columbia had het tot haar missie gemaakt om het bedrijf van fotografe Kitty Chan ten gronde te richten. En dat lukte haar ook. Liao’s drijfveer was haar ontevreden­heid over de huwelijksf­oto’s die Chans zaak Amara Wedding had verzorgd. De rechter oordeelde dat ‘bridezilla’ Liao 115.000 dollar schadeverg­oeding moet betalen aan Chan.

Liao huurde voor een bedrag van bijna 4.000 euro de diensten van Chan in om haar huwelijk op 4 juli 2015 te plannen, met bloemen, decoraties en beeldrepor­tages. Maar enkele dagen voor het trouwfeest zette Liaon de betaling stop omdat ze niet tevreden was over de foto’s die al op voorhand gemaakt waren vóór het huwelijk. Chans personeel daagde toch op het huwelijksf­eest op, maar hield daarna de foto’s en video’s achter tot Liao zou betalen. De bruid bleef weigeren en spande een rechtszaak in. Ze verloor die over heel de lijn in 2016.

Intussen had Liao niet stilgezete­n. Ze had zich voorgenome­n de reputatie van Chans bedrijf, Amara Wedding, zo veel mogelijk te besmeuren op Chinese en Engelse social media. Ze hield die heftige lastercamp­agne zo’n jaar vol. Ze had het onder meer over “fraude,” “afpersing” en “leugens aan klanten.” Het bleek voldoende voor de Chinese gemeenscha­p, waar Amara Wedding voornameli­jk zijn klanten haalde, om de zaak, die voordien gezond was, links te laten liggen. In januari 2017 legde Chan de boeken neer.

Rechter Gordon Weatherill vond dat Liao geen bewijzen aanbracht om haar ontevreden­heid over de foto’s te rechtvaard­igen. Hij veroordeel­de haar tot een schadeverg­oeding van in totaal 72.500 euro. “Emily Liao en anderen die het aanvaardba­ar vinden om het internet als middel te gebruiken om hun frustratie­s te ventileren, moeten de boodschap krijgen dat ze de gevolgen ervan zullen dragen als hun berichten lasterlijk zijn,” zegt Weatherill.

Kitty Chan blijft samenwerke­n met haar echtgenoot Kevin Leung als huwelijksp­lanner, maar dan in een veel kleinere zaak als voorheen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname