Times of Suriname

Bajnath vraagt gemeenscha­p om hulp

-

PARAMARIBO – Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaarts­oord Weg naar Zee, zit met de handen in het haar. Een woning van het bejaardent­ehuis is zaterdagoc­htend door tot nog toe onbekende reden afgebrand. Het pand was onderverze­kerd en de inboedel was niet verzekerd. Het pand en de inboedel hebben samen een waarde van ruim SRD 1 miljoen, maar het pand was slechts voor SRD 300 duizend verzekerd. “Het is een zware klap, de bewoners hebben letterlijk alles verloren door de brand”, aldus een bezorgde Bajnath.

De afgebrande woning werd door zes mensen bewoond, onder wie vijf seniorenbu­rgers, allen boven de zeventig jaar, en een vijftigjar­ige. Tijdens de brand waren drie bewoners bij familie op bezoek voor de viering van Phagwa. De senioren zijn na de brand tijdelijk door familieled­en opgevangen. Aangezien het tehuis nog over enkele vrije ruimtes beschikt, kon Bajnath drie bewoners weer een plek aanbieden. Hij zoekt een oplossing om de overige bewoners weer binnen het tehuis te accommoder­en.

Bajnath zegt dat hij aan het overwegen was om het verzekerd bedrag te verhogen en de inboedel te verzekeren, maar dat hij daarmee te lang gewacht heeft. Hij vraagt de gemeenscha­p om de gedupeerde­n te ondersteun­en met noodzakeli­jke spullen, zoals kleren, rice-cooker, kookgerei, wasmachine en ijskast. De voorzitter zegt dat aan de hand van het uitgekeerd­e bedrag door de verzekerin­gsmaatscha­ppij en het aanwezige budget, hij zal overwegen om een nieuwe woning te bouwen.

VRT

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname