Times of Suriname

Latour betaalt zelf voor opruimen grofvuil

-

PARAMARIBO - In het ressort Latour zal vanaf deze week bij iedereen in de buurt grofvuil worden opgehaald, waarvoor elk huishouden minimaal SRD 10 zal bijdragen. Districtss­ecretaris Roy Roozer van het districtsc­ommissaria­at Paramaribo-Zuidwest zegt dat dit project op eigen initiatief wordt uitgevoerd en dat daarom een minimale bijdrage wordt gevraagd.

“Het project wordt op eigen initiatief gedaan en het zal niet gefinancie­rd worden door de overheid”, aldus Roozer. De bijdrage van SRD 10 per huishouden zal volgens hem gebruikt worden om onder andere te betalen voor de huur van trucks, die het grofvuil zullen ophalen en dumpen.

“Vanuit het directoraa­t Openbaar Groen zullen er geen wagens ter beschikkin­g worden gesteld voor dit project vandaar dat de mensen deze zelf gaan bekostigen”, zegt Roozer. Volgens hem worden de mensen ervan bewust gemaakt dat er niet altijd gewacht hoeft te worden op de overheid om de buurt schoon te maken, maar dat de mensen op eigen initiatief ook stappen kunnen ondernemen om de buurt te ontdoen van grofvuil. “Als het in Latour een geslaagd project wordt, gaan we dit ook in andere ressorten uitvoeren”, zegt Roozer. Wanneer Latour is ontdaan van grofvuil, zal het commissari­aat het project evalueren om te kijken hoe het is verlopen. Indien er kinderziek­tes zijn, zullen deze weggewerkt worden alvorens het commissari­aat de andere ressorten zal ontdoen van grofvuil. Bestuursam­btenaren van het commissari­aat zullen huis aan huis flyers bezorgen en de mensen informeren over dit initiatief.

WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname