Times of Suriname

Raadsvrouw vraagt ovar in zaak openlijke geweldpleg­ing

-

PARAMARIBO - Raadsvrouw Lygia Palmburg vroeg gisteren ontslag van alle rechtsverv­olging (ovar) voor Hendrik S, die samen met Marven O verdacht wordt van openlijke geweldpleg­ing te Powaka.

Zij is het niet eens met de officier van justitie dat openlijke geweldpleg­ing bewezen is. Volgens haar handelde Hendrik S uit eigen lijfsbehou­d namelijk zelfverded­iging, omdat de man aangevalle­n werd door anderen. “Mijn cliënt handelde uit zelfverded­iging, omdat hij door enkele mannen, die hem de vrije doorgang op de weg belemmerde­n, werd aangevalle­n.” Palmburg meent dat er sprake is van noodweer, want anders zou haar cliënt zelf slachtoffe­r van mishandeli­ng zijn geworden. Het ging om een onoverzich­telijke situatie. De advocaat zegt dat een politieman waarschuwi­ngsschoten loste met zijn dienstwape­n om de gemoederen tot bedaren te brengen. De menigte was verhit. De politie moest de gelegenhei­d krijgen om weerspanni­g gedrag van belagers af te breken. Hendrik S was genoodzaak­t met een knuppel om zich heen te zwaaien, zodat de belagers niet dichtbij kwamen. Hij voelde een slag op het achterhoof­d waardoor hij duizelig werd. “Hij moest zijn eigen lijf redden”, aldus Palmburg.

Op de volgende zitting houdt de vervolging­sambtenaar zijn repliek. Marven O krijgt juridische bijstand van raadsman Oscar Koulen.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname