Times of Suriname

Radeloze zanger Mr. Probz daagt hardnekkig­e stalkster voor rechter

-

Zanger Mr. Probz (33) heeft een kort geding aangespann­en tegen een fan die hem hardnekkig blijft lastigvall­en. Dennis Stehr (de echte naam van de singer-songwriter) eist dat een 21-jarige vrouw voortaan uit zijn buurt blijft en geen contact meer met hem zoekt. “Mijn cliënt wil dat het stopt,” aldus Probz’ advocaat Royce de Vries. Al bijna twee jaar zoekt de vrouw, die zich Jasmine noemt en uit Den Haag komt, contact met de zanger, vooral via social media. Maar ze zoekt hem ook op bij zijn huis en in het uitgaansle­ven. Tilburger Mr. Probz heeft al twee keer aangifte gedaan tegen de jonge vrouw. De politie greep vorig jaar al eens in en arresteerd­e haar voor stalking. Ze kreeg van de rechter een gebieds- en contactver­bod van drie maanden, maar na afloop van die periode begon ze wederom berichtjes te sturen, te bellen en haar toon werd volgens de artiest steeds dreigender.

Advocaat De Vries zegt dat de zanger van Nothing really matters en Waves er dagelijks veel last van heeft, maar wil verder nog niet te veel kwijt over de zaak. “Het is een privékwest­ie.” Het kort geding tegen de vrouw dient later deze maand bij de rechtbank in Breda. Namens haar cliënt gaat De Vries hoe dan ook een contact- en gebiedsver­bod van twee jaar eisen.

Behalve haar naam en vermoedeli­jke woonplaats, is weinig bekend over de stalkster. Ze zou een tijdje in een begeleid wonenproje­ct hebben gezeten en daar inmidddels weer weg zijn, zo meldt Omroep Brabant. In de rechtbanks­tukken staat dat de vrouw en Mr Probz eind 2015 voor de eerste keer contact hadden. Na reacties over en weer op sociale media hadden de twee in dat jaar ook een ‘vriendscha­ppelijke ontmoeting’. Dat gebeurde nadat de vrouw volgens eigen zeggen in november 2015 uit een opvang in Amsterdam was gezet. Mr. Probz regelde vervolgens anderhalve maand onderdak voor haar in een Amsterdams hotel. Daarna stond de vrouw onaangekon­digd voor zijn Amsterdams­e appartemen­t.

Het ging mis toen Mr. Probz in mei 2016 het nummer Fine ass mess uitbracht. De vrouw, zo staat in de juridische papieren, dacht dat Dennis Stehr het nummer aan haar had opgedragen. Dat is, aldus de zanger, absoluut niet het geval, omdat hij het nummer al had geschreven voordat hij de eerste keer contact met haar had. De vrouw blijft volhouden dat de track wel degelijk over haar gaat: het begin van een oneindige stroom liefdesver­klaringen aan Probz en ontelbare pogingen om met hem in contact te komen.

Volgens Omroep Brabant lukte het Mr. Probz niet haar nummers te blokkeren, omdat de vrouw gebruik maakte van meerdere, steeds wisselende telefoonnu­mmers. Ze deed ook nog aangifte tegen de zanger wegens mishandeli­ng. Maar volgens Probz heeft hij haar nooit met één vinger aangeraakt. Wel zou de stalkster hem hebben geslagen en uitgeschol­den. “Als ik je zie, laat ik je niet los. Als het moet met geweld want je lokt me weer uit”, stond in een van de berichten die ze naar de zanger stuurde. De zaak wordt over drie weken behandeld door de rechtbank in Breda.

 ??  ?? (AD/Foto: SHE 100.3 LIVE Stream)
Asian Age)
(AD/Foto: SHE 100.3 LIVE Stream) Asian Age)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname