Times of Suriname

Snap komt in 2018 met nieuwe versie camerazonn­ebril Spectacles

-

Snap, het bedrijf achter Snapchat, komt later dit jaar met een nieuwe versie van zijn camerazonn­ebril Spectacles. Dat schrijft de nieuwssite Cheddar op basis van anonieme ingewijden.

Volgens bronnen van de nieuwssite wordt de nieuwe versie van de Spectacles momenteel geproducee­rd. De nieuwe zonnebril met ingebouwde camera moet in het derde kwartaal van 2018 op de markt komen. De verbeterde gadget komt in nieuwe kleuren, wordt waterbeste­ndig en heeft een betere camera. De nadruk van de verbeterin­gen ligt vooral op een soepelere gebruikers­ervaring.

In oktober zei Snap-CEO Evan Spiegel dat de eerste versie van de Spectacles 150.000 keer is verkocht. Toch zou het bedrijf volgens berichtgev­ing nog honderddui­zenden ongebruikt­e exemplaren hebben liggen.

Voor 2019 staat volgens bronnen van Cheddar een nog uitgebreid­ere versie van de Spectacles in de planning. Die zonnebril gaat twee camera’s bevatten en krijgt een ander ontwerp. Met twee camera’s wordt het voor de zonnebril mogelijk om diepte waar te nemen. Snap werkt voor deze uitvoering aan een prototype van aluminium. Ook overweegt het bedrijf een ingebouwde gps-sensor en een leren opbergdoos­je. De zonnebril zou een prijskaart­je van ongeveer 300 dollar krijgen. De eerste uitvoering van de bril kost in Nederland 150 euro.

Snap wilde de informatie niet bevestigen tegenover Cheddar. (NU/Foto: Numrush)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname