Times of Suriname

CINNAMON ROLLS (KANEELBROO­DJES)

-

Ingrediënt­en:

Opbrengst: 12 cinnamon rolls

Bereiding:

180 ml melk

55 gram boter of margarine, zacht 400 gr blom

1 zakje (7 gr) gedroogde gist 50 gram suiker

½ theelepel zout

60 ml water

1 ei

220 gram bruine basterdsui­ker 1 eetlepel kaneel

110 gram boter of margarine, zacht 80 gram rozijnen (optioneel) Verhit de melk in een kleine pan tot er belletjes vormen, haal dan van het vuur. Roer de boter erdoor tot het is gesmolten. Laat iets afkoelen.

Meng in een grote kom 280 gram blom, de gist, suiker en zout; mix goed door. Voeg water, ei en het melkmengse­l toe; mix goed door. Voeg resterende bloem toe, steeds 60 gram per keer en roer goed door na elke toevoeging. Als het deeg samenhange­nd wordt, leg het dan op een met bloem bestrooid oppervlak en kneed tot een soepel deeg in ongeveer 5 minuten.

Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 10 minuten rusten. Meng ondertusse­n in een kleine kom bruine suiker, kaneel en zachte boter samen.

Rol het deeg uit tot een lap van 30 bij 23 cm. Besmeer het deeg met het boter-suikermeng­sel. Bestrooi met rozijnen indien gewenst. Rol het deeg op en druk de rand samen. Snijd er 12 gelijke stukken van en leg in 12 ingevette vormpjes van een muffinbakb­lik. Dek af en laat 30 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld. Verwarm de oven voor op 190°C. Bak 20 minuten in de voorverwar­mde oven, tot de kaneelbroo­djes bruin zijn. Haal uit de muffinvorm om iets af te koelen. Serveer als ze nog warm zijn.

(Allrecipes/Foto: Divas Can Cook)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname