Times of Suriname

Pap met appel, kaneel

-

Ingrediënt­en: Porties: 1

40 gram pap (of 1 zakje als je instant gebruikt) 180 ml halfvolle of 1% melk

1 flinke theelepel kaneelpoed­er

1 eetlepel appelmoes

15 gram bruine basterdsui­ker Doe de pap in een pan en meng de kaneel erdoor. Voeg de melk en appelmoes toe en verwarm langzaam op de kookplaat onder voortduren­d roeren.

Wanneer de pap de gewenste dikte heeft, haal je hem van het vuur. Als hij te dik is, voeg je wat meer melk of water toe en laat je hem op de kookplaat staan, totdat de dikte goed is.

Doe de pap in een ovenvaste kom en roer goed om ervoor te zorgen dat de zijkanten van de kom bedekt zijn. Plaats onder de grill op laag tot de bovenkant iets is opgestijfd en laat vervolgens tenminste 5 minuten afkoelen. Voor de beste resultaten, laat je de pap een velletje krijgen.

Bestrooi de pap gelijkmati­g met basterdsui­ker, zorg ervoor dat het oppervlak volledig wordt bedekt en dat de zijkanten ook bedekt zijn.

Zet de kom terug onder een medium hete grill en controleer na ongeveer 1-2 minuten. De bovenkant moet licht goudbruin zijn en snel hard worden wanneer je hem onder de grill vandaan haalt (tik er even tegen). Als het niet hard wordt, zet de kom dan terug totdat dit effect wordt bereikt.

Laat 2 minuten afkoelen en eet smakelijk. (Allrecipes.nl/Foto: Food & Wine)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname