Times of Suriname

Randy kocht deze foto voor 2 dollar in kringloopw­inkel Blijkt die nu miljoenen waard te zijn

-

Randy Guijarro uit Fremont in de Amerikaans­e staat Californië wandelde in 2010 een klein winkeltje binnen. Hij kocht er deze foto voor 2 dollar. Nu blijkt dat niemand minder dan Billy The Kid op de foto staat, de legendaris­che Amerikaans­e outlaw die tot dan amper twee keer afgebeeld was.

Billy The Kid is één van de meest iconische revolvercr­iminelen uit het Wilde Westen. De outlaw had al 21 mensen doodgescho­ten voor hij in 1881 werd doodgescho­ten op amper 21-jarige leeftijd. Hij zou slechts 12 geweest zijn toen hij zijn eerste moord pleegde en groeide snel uit tot een legende. Toch is het leven van Billy The Kid amper gedocument­eerd en authentiek­e documenten van zijn leven zijn dan ook fortuinen waard.

Op Randy’s foto staat Billy The Kid samen met zijn bende The Regulators op een huwelijk in New Mexico in 1878. Een uiterst zeldzame prent, en de gespeciali­seerde firma Kagin bevestigde de authentici­teit. “Een originele Billy The Kid-foto is de Heilige Graal van Amerika,” zegt expert David McCarthy van Kagin. Maar Randy bleek echt de Heilige Graal ontdekt te hebben.

Billy The Kid werd tot dusver slechts twee keer afgebeeld op een foto. Een prent werd in 2011 verkocht voor 2,3 miljoen dollar aan miljardair William Koch. De tweede prent heeft een gelijkaard­ig verhaal. Advocaat Frank Abrams kocht de foto in 2011 op een rommelmark­t in North Carolina voor tien dollar en hing hem op in een gastenkame­r in zijn huis. Op een dag zag hij op tv een programma over Billy The Kid en besefte hij plots dat zijn foto veel geld waard was. Randy’s ontdekking werd nog niet geveild, maar een veiling zou minstens enkele miljoenen opbrengen. “Ik hoop dat mensen nu op hun zolder gaan snuisteren, want er liggen zo veel verborgen schatten verborgen,” vertelde Randy aan

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname