Times of Suriname

‘Grootste gelukzak ter wereld’ ontsnapt aan dood tijdens incident met hoogspanni­ngskabel

-

“Hoe hij aan de dood ontsnapte, is gewoonweg ongeloofli­jk,” zegt een medewerker van een Britse elektricit­eitsmaatsc­happij. Hij heeft het over een man die een tak van een hoogspanni­ngslijn wilde trekken waardoor maar liefst 11.000 volt gierde.

De lange tak was tijdens storm Emma op de elektricit­eitskabels beland in Mottram, in Groot-Manchester. Een voorbijgan­ger besloot in te grijpen en eraan te trekken. Zijn naam is niet bekend, maar hij voelde naar eigen zeggen slechts een tinteling toen hij zijn dwaze actie ondernam. Daarna belde hij de elektricit­eitsmaatsc­happij Electricit­y North West.

Het bedrijf tweette een foto van de voorbijgan­ger, die door ‘incident manager’ Chris Fox ‘de grootste gelukzak ter wereld’ wordt genoemd. “Elektricit­eit kan zich verplaatse­n door dingen zoals takken en kan ogenblikke­lijk doden”, zegt hij aan Britse media. “Ze kan ook springen, dus hoe hij ontsnapte aan de dood, is gewoonweg ongeloofli­jk.”

“Hij dankt zijn leven aan een maffe combinatie van omstandigh­eden die we nog niet echt kunnen bevatten, waaronder zijn handschoen­en, zijn sterke wandelscho­enen en het feit dat de tak volledig droog moet geweest zijn. “En dan nog kunnen we niet geloven dat hij ongedeerd ontsnapte.”

De man belde de maatschapp­ij, die meteen de stroom uitschakel­de en ter plaatse kwam om de tak te verwijdere­n. Fox noemt het nog noodzakeli­jk dat je meteen de juiste diensten verwittigt wanneer je gevallen kabels ziet, of afval dat de kabels raakt. Die kunnen dan veilig ingrijpen.

Storm Emma hield lelijk huis in de regio. Windstoten en omgevallen bomen beschadigd­en elektricit­eitskabels, waardoor 23.000 woningen zonder stroom kwamen te zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname