Times of Suriname

Bus- en boothouder­s woedend

-

PARAMARIBO - Voor de derde dag op rij kunnen leerlingen en andere passagiers geen gebruikmak­en van de diensten van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS) en het staatsverv­oer. Kenneth Themen, voorzitter van OBS, zegt dat de bus- en boothouder­s echt boos zijn. Voor hen is de maat nu echt vol. Pas wanneer de transporte­urs over hun betaling - de tariefaanp­assing van 25 procent - beschikken, wordt het werk hervat.

De afspraak is dat deze tariefverh­oging voor januari en februari zou gelden, met daarboveno­p een uitbetalin­g van twee maanden met terugwerke­nde kracht. De voorzitter zegt geen waarde te hechten aan het verhaal van de minister van Financiën dat de betaalstuk­ken verstuurd zijn.

Gisteren bleek, nadat de busen boothouder­s dit nagingen, dat de Surinaamse Postspaarb­ank geen fiat had van Financiën om overmaking­en te verrichten naar de andere banken waar de vervoerder­s hun rekening hebben.

“Ik vraag mij af hoe de minister zich zou voelen als hij in onze plaats was. De mensen hebben hun geld nodig om ervoor te zorgen dat de bussen en boten bedrijfsze­ker en veilig zijn. De overheid moet gewoon leren om haar betalingsv­erplichtin­g na te komen”, reageert de boze voorzitter.

Hij zegt dat er helaas naar een actiemodel gegrepen is, omdat de transporte­urs zich in de maling genomen voelen. Door deze werkneerle­gging kunnen de leerlingen van de districten en het binnenland de school niet bereiken omdat er geen bus- en bootdienst­en zijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname