Times of Suriname

Jeugdige rover krijgt tweeënhalf jaar celstraf

-

PARAMARIBO - Rechter Rewita Chatterpal heeft Mitchell M (20) gisteren veroordeel­d tot tweeënhalf jaar celstraf voor het plegen van een beroving. Mitchell M pleegde de beroving op de geboorteda­g van zijn kind, 24 december vorig jaar. Hij nam de tas van een vrouw die in een auto zat, weg. De benadeelde hield haar tas op haar schoot toen hij die via een ruit wegrukte.

Chatterpal motiveerde dat Mitchell M de daad alleen pleegde. Volgens haar zijn er getuigen die gezien hebben dat de jongeman de tas wegrukte. “Het is geen poging, maar een voltooid delict.” Zij hield er rekening mee dat hij voor het eerst in aanraking is gekomen met de politie. Mitchell M verklaart dat hij werkt en nog naar school gaat. Volgens hem zei zijn vriend, ene D, om de tas weg te rukken. Hij beweert die dag niet 100 % te zijn, omdat hij alcohol dronk. De benadeelde ging na de beroving achter de rover aan. Zij kreeg hulp van een beveiligin­gsman die aanwijzing­en deed, waardoor de politie Mitchell M op een adres wist aan te houden. Volgens Mitchell M spoorde D hem aan de tas weg te rukken, waarna hij dat deed. Hij verklaart dat D de tas nam en wegrende naar een woning. Daar ging hij ook naartoe. Hij ontkent zich onder het bed schuil te hebben gehouden. Mitchell M deed na zijn aanhouding aanwijzing, waardoor de tas werd teruggevon­den. Hij beweert dat D ook betrokken was bij de beroving, maar dat bleek niet. Daarom werd D heengezond­en.

De raadsman van Mitchell M schrok van de strafeis van drieënhalf jaar. Hij vroeg om die te mitigeren. In zijn laatste woord betuigde de jongeman spijt. Hij wil graag bij zijn kind zijn en wil zijn studie afronden. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname