Times of Suriname

Mishandeli­ng om SRD 12 eindigt in vonnis

-

PARAMARIBO – Natur S en Ishwar D zijn gisteren elk veroordeel­d tot acht maanden celstraf, waarvan vijf voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest, met een proeftijd van drie jaar voor het toebrengen van zwaar lichamelij­k letsel aan een ander op 3 december. Rechter Rewita Chatterpal gelastte met het vonnis hun onmiddelli­jke invrijheid­stelling. Zij vindt dat er sprake is van medeplegen, waardoor de mannen voor elkaars handelinge­n verantwoor­delijk zijn.

Natur S en Ishwar D pleegden de daad samen met twee anderen die voortvluch­tig zijn. Chatterpal zegt dat Natur S en Ishwar D zich niet distantiee­rden van de handelinge­n van hun twee voortvluch­tige kompanen.

Het slachtoffe­r vertelde dat hij SRD 12 van de mannen kreeg om sigaretten te kopen. Hij raakte het geld echter kwijt en ging terug naar huis. Rond vier uur in de ochtend gingen Natur S en Ishwar D samen met de twee anderen naar de woning van de aangever. Zij sloegen op de deur, maar er werd niet opengedaan. Zij forceerden een raam om binnen te gaan en sloegen het slachtoffe­r dat een fractuur opliep. De genezingsd­uur is onzeker. De onderarm van het slachtoffe­r hangt en is gevoelloos, waardoor hij niet kan werken. Natur S heeft verklaard dat hij het slachtoffe­r getrapt heeft en Ishwar D gaf de man een klap. Zij ontkennen het toebrengen van zwaar lichamelij­k letsel. De officier van justitie vindt dat vaststaat dat beide mannen samen met de anderen naar de woning van het slachtoffe­r zijn gegaan en de man sloegen. De vervolging­sambtenaar eiste twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek. Raadsliede­n Hermes Libretto en Hedley Derby vroegen de strafeis te mitigeren. Derby zegt dat zijn cliënt bekent schuldig te zijn. Volgens hem is het zwaar lichamelij­k letsel echter veroorzaak­t door de twee andere personen die nog voortvluch­tig zijn. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname