Times of Suriname

Galibi schoongema­akt

-

MAROWIJNE - De gemeenscha­p van Galibi en het commissari­aat van Marowijne hebben in het kader van toerismebe­vordering maandag een grote schoonmaak­actie gehouden in Galibi. Deze activiteit is op 28 oktober 2017 gestart in Albina, om het bewustword­ingsproces van een schoon milieu te bevorderen onder de gemeenscha­p.

In de vroege ochtend vertrokken medewerker­s van het commissari­aat en vrijwillig­ers vanuit Moengo en Albina om de actie te ondersteun­en. Het Nationaal Leger gaf ook de nodige ondersteun­ing. Ressortsra­adsvoorzit­ter Toekoe had zijn ATV ter beschikkin­g gesteld om vuilniszak­ken te verzamelen. Alle verzamelde petflessen en blikjes werden in zakken geplaatst voor recycling. Kapitein Pane van Christiaan­kondre en Kapitein Selowien van Langamanko­ndre waren bijzonder blij met de ondersteun­ing vanuit de gemeenscha­p en overheid. Zij geven aan dat zij al lang hiermee bezig zijn, maar dat het werk steeds meer gestalte krijgt. Kapitein Pane zegt dat hij met de overheid zal praten over de komst van een officiele vuilstortp­laats.

Hoofd van het Beheer Bestuurs Ressorten (BBR), Cyrano Asoiti, zegt in gesprek met Times of Suriname dat Galibi een van de toeristisc­he attracties van Marowijne is. “De stranden zijn mooi en het is de enige plek ter wereld waar alle vier soorten zeeschildp­adden hun eieren komen leggen. Het is uniek en dat moeten wij koesteren.” Asoiti verwacht veel bezoekers in verband met het legseizoen van de zeeschildp­adden.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname