Times of Suriname

BBGO-Nickerie organiseer­t lezing over prostaatka­nker

-

NICKERIE - De Bond Belangenbe­hartiging Gepensione­erden in Overheidsd­ienst (BBGO) afdeling Nickerie houdt zaterdag een voorlichti­ngsdag voor zijn leden en belangstel­lenden. Het onderwerp zal zijn prostaatka­nker en de inleider is de uroloog Walter Rier. Behalve Rier zullen er ook drie andere deskundige­n uit Paramaribo aanwezig zijn om hun ervaring met de mensen te delen.

Rita ChotoeSanc­hit van het BBGObestuu­r Nickerie zegt dat de bond gemeend heeft dit onderwerp te behandelen op de eerste voorlichti­ngsdag, omdat gebleken is dat er veel gevallen van prostaatka­nker in Nickerie voorkomen maar dat er desondanks weinig over wordt gesproken. “Mannen zijn vaak verlegen om erover te praten. Ze zitten ermee en gaan vaak ook laat naar de dokter en daarom willen we meer vertellen aan de leden. Chotoe geeft aan dat de voorlichti­ng niet alleen voor BBGOleden is, maar dat ook geïnteress­eerden de voorlichti­ngssessie bijwonen.

Kenneth Donk, bestuursli­d van de afdeling Nickerie doet vooral op mannen een dringend beroep de voorlichti­ngssessie bij te wonen “zodat hun leven verlengd kan worden omdat men niet

mogen dood hoeft te gaan aan prostaatka­nker”. Er gaan volgens Donk veel mannen vroegtijdi­g dood hieraan. Chotoe verduideli­jkt dat vrouwen ook welkom zijn omdat het goed is dat zowel mannen als vrouwen geïnformee­rd zijn over de ziekte.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname