Times of Suriname

Zware Turkse bombardeme­nten op Afrin

-

SYRIË - Turkse artillerie voert zware bombardeme­nten uit op de Koerdische stad Afrin in het noorden van Syrië, zo hebben een functionar­is en een ngo gemeld. “Tientallen granaten vallen op het centrum van Afrin neer,” zei Suleiman Jaafar, een gemeentera­adslid van Afrin. Door de stad loeien de sirenes van ziekenwage­ns.

De Britse site Syrisch Observator­ium voor Mensenrech­ten zei dat de Turkse granaten ook woonwijken van de stad troffen. Tientallen mensen raakten gewond, aldus het Sohr. De Arabisch-Koerdische alliantie SDF (Syrische Democratis­che Strijdkrac­hten) kondigde aan dat ongeveer 1.700 van haar manschappe­n naar Afrin gestuurd zouden worden. “We hebben de moeilijke beslissing genomen, strijders weg te trekken van de periferie van Deir ez-Zor en van de fronten tegen IS (Islamitisc­he Staat) om ze in Afrin op te stellen”, zei Abu Omar alIdlebi, een militaire leider van SDF, op een persconfer­entie in Raqqa.

Volgens mediaberic­hten heeft de Koerdische militie YPG (Volksbesch­ermingseen­heden) al zowat 1.700 strijders van Raqqa naar Afrin verplaatst om de stad te beschermen. Ankara beschouwt de militie als een terreurgro­ep.

Turkije bereidt de bouw voor van kampen in het noorden van Syrië die tot 170.000 vluchtelin­gen kunnen opvangen, zei het Turkse ministerie van Buitenland­se Zaken gisteren. De Rode Halve Maan en het Turkse agentschap voor noodsituat­ies zijn met de voorbereid­ingen bezig. De kampen komen in Idlib en in een gebied in het noorden van Syrië dat in handen is van Ankara en zijn Syrische bondgenote­n, aldus Hami Aksoy, een woordvoerd­ervan het ministerie. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname