Times of Suriname

5eal 0aGrLG SrREleePlR­RV naar Ge YRlJenGe rRnGe

-

VOETBAL - Real Madrid heeft zich ten koste van Paris Saint-Germain geplaatst voor de kwartfinal­es van de Champions League. Nadat De Koninklijk­e de heenwedstr­ijd vorige maand al met 3-1 had gewonnen, werd PSG dinsdagavo­nd ook in Parijs over de knie gelegd: 1-2. Cristiano Ronaldo opende de score vlak na rust, voordat Marco Verratti met rood van het veld werd gestuurd. Edinson Cavani tekende daarna nog wel voor de gelijkmake­r, maar door een laat doelpunt van Casemiro stapte het team van Zinedine Zidane opnieuw als winnaar van het veld.

Real Madrid was de bovenligge­nde partij in de eerste 45 minuten en kreeg enkele uitstekend­e mogelijkhe­den om de score te openen. Alphonse Aréola bleek echter tot tweemaal toe een stain-de-weg. PSG liet in aanvallend opzicht weinig zien, maar dook in de slotfase van de eerste helft toch nog gevaarlijk op voor het doel van Real Madrid. Kylian Mbappé schoot uit een moeilijke hoek echter op Keylor Navas. Nadat Ronaldo al vroeg in de tweede helft een goede kopkans gemist had, opende hij zes minuten na rust alsnog de score in de Franse hoofdstad: 1-0. Die treffer was voor PSG reden om alle remmen los te gooien. Thiago Motta werd op het middenveld geslachtof­ferd voor Javier Pastore, maar de aanvallend­e bedoelinge­n van de Franse grootmacht konden al gauw de ijskast in, doordat Verratti halverwege de tweede helft zijn tweede gele kaart van de avond ontving vanwege commentaar op de arbitrage. Asensio trof vlak na het wegsturen van Verratti de buitenkant van de paal namens Real Madrid, vlak voordat Cavani negentien minuten voor tijd plots wat terugdeed: 1-1. Een slotoffens­ief zat er echter niet meer in voor PSG, dat tien minuten voor tijd zelfs nog de 1-2 om de oren kreeg door toedoen van Casemiro. De middenveld­er schoot raak via een verdediger van PSG.

??  ?? Karim Benzema van Real Madrid schiet op het doel, terwijl Thiago Silva van PSG alles doe tom het schot te blokkeren.(Foto: Guardian)