Times of Suriname

/LYerSRRl na neJen Maar terXJ Ln kwartfinal­e

-

VOETBAL - Liverpool heeft zich voor het eerst sinds 2009 geplaatst voor de kwartfinal­e van de Champions League. Na de 0-5 zege op FC Porto in de heenwedstr­ijd was het weerzien op Anfield een formalitei­t. Beide ploegen maakten weinig aanstalten om de wedstrijd te winnen en er vielen geen doelpunten: 0-0. Liverpool was voor eigen publiek wel de betere partij, maar creëerde niet veel kan- sen. Liverpool stond weinig toe en was na een halfuur zelf dicht bij een openingsdo­elpunt. Een inzet van Sadio Mané ging voorbij aan Iker Casillas, maar de bal spatte vervolgens uiteen op de paal. Het was verreweg de grootste kans tot dat moment: beide ploegen maakten in aanvallend opzicht weinig indruk en voor Liverpool was die noodzaak er ook niet. Enkele minuten na de kans van Mané kopte Milner rakelings over uit een vrije trap. Liverpool had het leeuwendee­l van het balbezit, maar ook Porto stond defensief goed. De tweede helft toonde gelijkenis­sen met de eerste. Liverpool hield de bal zonder al te veel problemen in de ploeg, maar deed er weinig mee. De meest gevaarlijk­e man aan de zijde van de Engelsen in de tweede helft was Milner. Enkele minuten na rust kreeg de middenveld­er al een uitstekend­e kans, maar hij kon een fraaie pass van Lallana niet bekronen. Dertien minuten voor tijd kopte hij op aangeven van invaller Salah in de handen van Iker Casillas. Even daarna pareerde Casillas een inzet van Danny Ings van dichtbij met een prachtige redding, waarmee hij een gelijkspel veiligstel­de voor Porto.