Times of Suriname

Topman Volkswagen verwacht nieuwe opleving verkoop dieselauto’s

-

BERLIJN - Matthias Müller, de topman van Volkswagen, verwacht dat de verkoop van dieselauto’s binnenkort een nieuwe opleving zal doormaken.

Volgens de CEO van het Duitse concern zullen mensen die eerder een dieselauto bezaten, zich realiseren dat het een erg comfortabe­l rijconcept was, aldus persbureau Bloomberg dinsdag. Volgens Müller zijn dieselauto’s ook schoner voor het milieu. Wanneer mensen zich dat realiseren, is er geen reden meer om niet een diesel te kopen, aldus de topman van het bedrijf dat nog steeds de gevolgen van het dieselscha­ndaal voelt.

Volkswagen heeft tot nu toe ruim 25 miljard euro aan voorzienin­gen opzij moeten leggen voor boetes, schikkinge­n, reparaties en juridische kosten die samenhange­n met het dieselscha­ndaal. Ook lopen er nog allerlei zaken over de fraude die Volkswagen pleegde met emissietes­ten. De popularite­it van de dieselauto heeft te lijden gehad onder het schandaal. Er worden minder dieselauto’s verkocht en onlangs kregen Duitse steden groen licht om een rijverbod voor dieselauto’s op te leggen.

In tegenstell­ing tot Volkswagen houden andere autofabrik­anten er rekening mee dat de technologi­e zijn langste tijd heeft gehad. Toyota heeft nieuwe dieseluitv­oeringen geschrapt en Ford Motor verwacht dat er binnen enkele jaren geen nieuwe dieselauto’s meer komen voor sommige segmenten. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname