Times of Suriname

Target boekt hogere resultaten

-

MINNESOTA - Target heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere winst en omzet geboekt, vanwege een stijging van de identieke omzet in winkels en online. Dit maakte de Amerikaans­e retailer gisteren bekend.

Het aandeel Target stond in de elektronis­che handel voorbeurs fors onder druk. Hoewel de omzet beter was dan verwacht, was de nettowinst net in lijn met de verwachtin­gen.

Target boekte in het vierde kwartaal een nettowinst van 1,1 miljard dollar, tegenover een nettowinst van 817 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst bedroeg 1,37 dollar per aandeel, wat binnen de bandbreedt­e van de door het concern zelf afgegeven verwachtin­g was van een aangepaste winst per aandeel variërend van 1,30 tot 1,40 dollar per aandeel.

De omzet steeg van 20,7 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016 naar 22,8 miljard dollar in het afgelopen kwartaal.

Over het hele jaar boekte Target een nettowinst van 2,9 miljard dollar op een omzet van 71,9 miljard dollar, versus 2,7 miljard dollar op een omzet van 69,5 miljard dollar in 2016.

Vooraf door FactSet geraadplee­gde analisten rekende op een aangepaste winst per aandeel van 1,37 dollar per aandeel op een omzet van 22,54 miljard dollar.

Voor het huidige kwartaal voorziet de retailer een lage ééncijferi­ge groei van de identieke omzet. Target voorziet in het eerste kwartaal een aangepaste winst per aandeel van 1,25 tot 1,45 dollar.

Over het hele boekjaar wordt tevens een lage ééncijferi­ge groei verwacht en een aangepaste winst per aandeel van 5,15 dollar tot 5,45 dollar per aandeel.

Het aandeel noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 4,0 procent lager op 75,14 dollar. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname