Times of Suriname

Prijsconcu­rrentie drukt op resultaten Zumtobel

-

DORNBIRN - Zumtobel Group heeft in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de resultaten onder druk zien staan, waarbij stevige prijsconcu­rrentie op de winstgeven­dheid drukte. Dit maakte de Oostenrijk­se producent van lichtprodu­cten, een concurrent van Philips Lighting, gisteren bekend. In het afgelopen kwartaal, dat liep tot 31 januari, daalde de omzet met 7,3 procent naar 283,7 miljoen euro. Negatieve wisselkoer­seffecten en een omzetval in het Verenigd Koninkrijk speelde het lichtbedri­jf niet in de kaart.

Als gevolg stond het aangepaste bedrijfsre­sultaat (EBIT) flink onder druk. In het derde kwartaal daalde dit resultaat van 10,0 miljoen naar 0,2 miljoen euro. Onder de streep restte een verlies van 9,3 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder werd juist nog een winst gerealisee­rd van 2,2 miljoen euro.

Het bedrijf stelde te werken aan een nieuwe groeistrat­egie en wil zich richten op het besparen van de kosten en de stabiliser­ing van de operatione­le ontwikkeli­ngen. In januari waarschuwd­e Zumtobel al dat de resultaten in het lopende boekjaar lager zullen uitvallen. De ondernemin­g voorziet voor het lopende boekjaar, dat op 30 april eindigt, een aangepaste EBIT van 15 miljoen tot 25 miljoen euro. Daarbij gaat Zumtobel uit van een omzetdalin­g van circa 8 procent. Medio november kwam Zumtobel ook al met een winstwaars­chuwing. Het aandeel Zumtobel Group sloot maandag op 8,66 euro. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname