Times of Suriname

Euronext volumes hoger in februari

-

AMSTERDAM - De handelsvol­umes van zowel contante effecten als van derivaten op Euronext zijn in februari gestegen op jaarbasis, net als de handel in ExchangeTr­aded Funds (ETFs). Dit maakte de Europese beursorgan­isatie gisteren voorbeurs bekend.

Het gemiddelde dagelijkse handelsvol­ume van aandelen, obligaties en warrants steeg op jaarbasis met 29,4 procent tot 9.141 miljoen euro. Vergeleken met de voorgaande maand lag het volume 17,6 procent hoger.

De gemiddelde dagwaarde van verhandeld­e ETF’s steeg ten opzichte van een jaar eerder flink met 66,7 procent tot 419 miljoen euro. Vergeleken met januari bedroeg de stijging 46,6 procent.

Het dagvolume van derivaten steeg op jaarbasis met 11,4 procent en met 13,8 procent ten opzichte van januari. Dit was vooral te danken aan de derivaten op aandelenin­dices, waarvan het volume met 15,5 procent op jaarbasis steeg, terwijl de handel in individuel­e aandelen met 11,7 procent steeg. Derivaten op grondstoff­en daalden evenwel met 5,9 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Op de valutamark­t van FastMatch, waar Euronext sinds augustus vorig jaar een belang in heeft van 90 procent, was het dagvolume 21,1 miljard dollar, wat 27,3 procent meer was dan een jaar eerder en 1,6 procent meer dan in januari.

In februari verwelkomd­e Euronext Dutch Star Companies ONE op de beurs. Het bedrijf haalde 55 miljoen euro op. (Beursduive­l/Foto: Wikipedia)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname