Times of Suriname

Druk op resultaten Lego

-

BILLUND - Lego heeft in 2017 de resultaten stevig onder druk zien staan. Dit bleek gisteren uit cijfers van de Deense speelgoedf­abrikant. CEO Niels Christians­en sprak van een uitdagend 2017 en zei niet tevreden te zijn met de behaalde resultaten.

Toch denkt de topman wel dat Lego het jaar eindigde in een betere conditie, daarbij wijzend op de consumente­nomzet die in december in zeven van de twaalf grootste markten steeg. Afgelopen jaar wist Lego in China een hoge dubbelcijf­erige groei te realiseren. Het land blijft voor de fabrikant er één met grote potentie.

Ook startte het speelgoedb­edrijf 2018 met gezondere voorraden, nadat er afgelopen jaar maatregele­n werden getroffen om de voorraden op te schonen. Dit opschonen ging wel ten koste van de winstontwi­kkeling.

Christians­en wil in 2018 de resultaten laten stabiliser­en en investeren in duurzame groei op de langere termijn. Lego zag de omzet afgelopen jaar met 8 procent dalen naar 35,0 miljard Deense kroon, omgerekend circa 4,7 miljard euro. Wisselkoer­sen drukten de omzet met 1 procentpun­t. Operatione­el verdiende Lego 10,4 miljard kroon, 2 miljard kroon minder dan in 2016. En onder de streep restte in 2017 een nettowinst van 7,8 miljard kroon, tegenover 9,4 miljard kroon een jaar eerder. In tegenstell­ing tot de winst, steeg de vrije kasstroom wel, van 9,1 miljard naar 10,7 miljard kroon. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname