Times of Suriname

Morgan pakt uit in Genève met nieuwkomer­s

-

De kleine Britse fabrikant Morgan introducee­rt tijdens de Autosalon van Genève twee nieuwkomer­s, de Plus 8 50th Anniversar­y Edition en de Aero GT.

Morgan komt met de Plus 8 50th Anniversar­y Special Edition om te vieren dat het 50 jaar geleden is dat de eerste Plus 8 van de band liep. De speciale editie wordt om die reden in een oplage van 50 stuks geproducee­rd. De Morgan is blauw gespoten, een verwijzing naar de eerste Plus 8 die de fabrikant ooit bouwde, en is her en der voorzien van gele details, al zijn ook andere kleuren leverbaar.

Morgan laat weten dat deze Plus 8 het laatste model met een atmosferis­che V8-motor zal zijn.

De Plus 8, zo geheten vanwege de V8 in de neus, verscheen in 1968 voor het eerst op de markt en verdween in 2004. In die periode zijn er zo’n 6.000 exemplaren gebouwd. In 2012 werd de productie van het inmiddels breder geworden model hervat. De huidige Plus 8 heeft een 4,8-liter V8 van BMW als krachtbron. Daarmee accelereer­t de Plus 8 in 4,5 seconden naar de 100 kilometer per uur. De auto loopt door tot 250 kilometer per uur.

Dan is er de Aero GT, een op circuitver­sies geïnspiree­rde gelimiteer­de editie van de Aero 8 waarmee Morgan het model uitzwaait. De auto krijgt een met de hand geklopte bodykit, compleet met een diffuser, extra lipjes en spoilers.

Er worden slechts 8 exemplaren gebouwd. In het vooronder ligt een atmosferis­che V8, volgens de Engelsen de laatste in zijn soort. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname