Times of Suriname

Range Rover SV Coupé is snelste ooit

-

Land Rover presenteer­t ter ere van haar 70-jarig bestaan op de Geneva Internatio­nal Motor Show een coupé-versie van de Range Rover. De eerste beelden zijn inmiddels gelekt.

De Range Rover SV Coupé lijkt met zijn twee portieren op de originele tweedeurs Land Rover Range Rover, die in 1970 voor het eerst op de markt verscheen.

Uiteraard zijn de voorportie­ren langer om het gebrek aan achterdeur­en te compensere­n. De deuren sluiten zich elektrisch. De aflopende daklijn eindigt bij een achterruit die vlakker ligt dan bij de reguliere Range Rover.

Het model wordt aangedreve­n door een 565 pk sterke V8benzinem­otor met compressor. Hiermee haalt de auto een topsnelhei­d van 266 kilometer per uur. De accelerati­e van 0 naar 100 kilometer per uur neemt 5,3 seconden in beslag. De Range Rover SV Coupé staat op een verlaagd onderstel en op maximaal 23 inch lichtmetal­en wielen. Deze wielmaat is voor het eerst leverbaar.

Met het interieur is eveneens iets bijzonders aan de hand, want Land Rover gaat hier voor een samenspel tussen twee kleuren voor de stoelbekle­ding.

De stoelen zelf hebben een 20-voudige elektrisch­e verstellin­g, verwarming en een ventilatie­functie. Achterin monteert Land Rover 10-voudig verstelbar­e stoelen. De Range Rover SV Coupé wordt met de hand gebouwd door de Special Vehicle Operations-afdeling van het merk. Land Rover beperkt zich tot een productiea­antal van 999 exemplaren.

De auto kost in Nederland 390.000 euro. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname