Times of Suriname

Repetitiew­eek in gevaar door staking OBS

-

PARAMARIBO - Leerlingen van verschille­nde scholen in Commewijne kunnen niet deelnemen aan de repetitiew­eek, die maandag van start gaat. De leerkracht­en zijn genoodzaak­t om de repetities te verschuive­n naar een week later, omdat de kinderen geen gebruik kunnen maken van de diensten van de Organisati­e van Bus- en boothouder­s in Suriname (OBS) en het staatsverv­oer.

Ramdien Vinod Kumar, directeur van VOJ La Solitude, Commewijne, zegt in gesprek met de krant dat er nog geen datum kan worden aangegeven, wanneer de repetitiew­eek kan beginnen. Het hangt af van de acties die nog steeds worden gevoerd. La Solitude telt 348 leerlingen. Ramdien geeft aan dat de kinderen afhankelij­k zijn van schoolverv­oer om elke dag aanwezig te zijn. Klasse 1 tot en met 3 zouden maandag moeten beginnen met de repetitiew­eek. “De leerkracht­en kunnen nog niet beginnen met het behandelen van nieuwe leerstof, omdat het geen zin heeft om lessen te verzorgen aan enkele leerlingen die de school wel kunnen bezoeken”, zegt de directeur. De repetities zullen van start gaan wanneer de schoolbuss­en weer beginnen te rijden. “Vooral de kinderen uit de districten en het binnenland die met de schoolbus of boot moeten worden vervoerd, zijn de dupe van de situatie”, zegt Ramdien. Volgens hem zouden de leerlingen eind maart, voor de paasvakant­ie hun ‘paasrappor­t’ krijgen, maar vanwege de busstaking­en is dat niet meer haalbaar. De leerlingen die door de staking niet zijn komen opdagen, krijgen de gelegenhei­d tijdens vrije lesuren om de behandelde leerstof in te halen.

“Op Mulo Ellen is de opkomst van de leerlingen ook minder”, geeft directeur Zenora Idoe aan. De vierdeklas­sers zijn al begonnen met hun schoolonde­rzoeken.

MTP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname