Times of Suriname

Leerlingen en leerkracht­en blijven verstoken van vervoer

-

PARAMARIBO - Leerlingen en leerkracht­en uit de districten en het binnenland kunnen nog steeds geen gebruikmak­en van de diensten van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname (OBS). Het gaat om bijkans 18.500 leerlingen en 1.500 leerkracht­en die dagelijks landelijk vervoerd horen te worden.

Kenneth Themen, voorzitter van OBS, zegt dat al bijna een week van de nieuwe maand verstreken is en zij nog steeds niet over hun geld kunnen beschikken. Hoewel hij toegeeft het lastig te vinden voor degenen die de school moeten bezoeken, zegt hij dat er geen andere uitweg is. De financiele rek voor de transporte­urs is eruit. De vervoerder­s hebben helemaal geen geld om te tanken en kunnen zodoende noch uitrijden noch varen.

Volgens de voorzitter is hen gisteren voorgehoud­en dat er alles aan wordt gedaan om de financiële zaken in orde te maken. Desondanks bleek in de middag dat er geen geld gestort was op de bankrekeni­ngen van de bus- en boothouder­s. Wat de bondsman dwarszit, is dat de overheid heel goed weet dat overmaking van de ene naar de andere bank soms dagen kan duren. Hij vraagt zich daarom af waarom de benodigde stukken vanuit Financiën niet eerder verstuurd worden naar de Surinaamse Postspaarb­ank. De OBS-leden rijden en varen al vier dagen niet, omdat zij noch hun reguliere betaling noch de tariefaanp­assing van 25 procent hebben gehad. In een eerder interview had de minister van Financiën aangeven de betaalstuk­ken sinds eind februari te hebben verstuurd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname