Times of Suriname

Code geel door dichte mist en gladheid in noordooste­n opgeheven

-

FRIESLAND - Het code geel als gevolg van dichte mist en gladheid is volledig opgeheven door het KNMI. Woensdagoc­htend waarschuwd­e het KNMI voor de mist die over het noordooste­n van het land trok.

Eerder gisterocht­end kondigde het KNMI code geel af in Friesland, Overijssel, Gelderland, Groningen en Drenthe. Kort na de ochtendspi­ts trok de mist al weg uit Friesland, Overijssel en Gelderland.

Om 11.00 uur was in Drenthe en Groningen nog code geel actief. Door lage grondtempe­raturen duurde het daar langer tot de mist wegtrok. De temperatur­en zijn inmiddels weer boven het vriespunt uitgekomen, waardoor de gladheid snel verdwijnt.

De vliegbasis Twente liet om 6.00 uur weten dat het zichtsveld daar nog geen 35 meter is door de mist. Op andere plaatsen kan er nog geen vijftig meter vooruit worden gekeken volgens Weerplaza. De Verkeersin­formatiedi­enst (VID) meldt dat er al een ongeluk is gebeurd bij de SallandTwe­ntetunnel. Daar zijn gisterocht­end een personenau­to en een vrachtwage­n op elkaar gebotst. Een 31-jarige man uit Nijverdal is om het leven gekomen. De politie onderzoekt nog of de mist de oorzaak was van het ongeluk.

Door het ongeluk was de N35 Almelo richting Zwolle afgesloten tot 11.30 uur voor berging en ongevalson­derzoek. In het zuiden en het westen van het land is geen sprake van mist of gladde wegen. De temperatuu­r is in die delen van het land de hele nacht boven het vriespunt gebleven. (NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname