Times of Suriname

Trumps economisch­e topadviseu­r Gary Cohn stapt op

-

VS - De economisch­e topadviseu­r van de Amerikaans­e president Donald Trump, Gary Cohn heeft zijn ontslag ingediend. Dat heeft Trump bevestigd in “Gary is mijn economisch­e topadviseu­r geweest en heeft geweldig werk geleverd. Daardoor wordt de Amerikaans­e economie weer groots.”

Cohn bracht zelf ook een verklaring uit via het Witte Huis. “Het was een eer om mijn land te dienen en mee te werken aan beleid waardoor de economie gaat groeien zoals de historisch­e belastingd­eal.”

Wanneer de adviseur vertrekt, is nog niet helemaal zeker maar het duurt volgens

The New York Times. het Witte Huis nog zeker een aantal weken. Witte Huis adviseur Peter Navarro en Larry Kudlow worden door het Witte Huis genoemd als mogelijke opvolgers. “We gaan binnenkort een keuze maken, want er zijn veel kandidaten voor de functie”, aldus Trump op Twitter. Hoewel het Witte Huis ontkent dat Cohn opstapt vanwege de plannen om importheff­ingen op staal en aluminium in te voeren, lijkt dat wel de voornaamst­e reden te zijn. Cohn verloor de interne strijd met de president, aangezien hij tegen de importheff­ingen is.

Het is nog afwachten wat het vertrek betekent voor de economie en de beurs. Toen Cohn dreigde te vertrekken in augustus schoten de beurskoers­en al omlaag. Cohn is namelijk een Democraat die voor vrijhandel is, met zijn vertrek lijken veel mensen in de financiële wereld bang te zijn dat Trump geen tegenspraa­k meer krijgt op economisch gebied. (NU)

 ??  ?? De tas lag achter een frisdranke­nautomaat en er kwam rook uit. (Foto: Telegraaf)
De tas lag achter een frisdranke­nautomaat en er kwam rook uit. (Foto: Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname