Times of Suriname

Politie lost waarschuwi­ngsschoten

-

VOETBAL – De ontmoeting in de finalerond­e van de Lelydorp Sport Bond (LSB) tussen Junior en Sea Boys liep helemaal uit de hand, waarbij de politie waarschuwi­ngsschoten moest lossen om alles onder controle te krijgen. De LSB zal samen met de strafcommi­ssie de nodige maatregele­n treffen.

Dion Fiqeuira van Sea Boys kreeg in de 75ste minuut de gele kaart voor een tackle op een speler van Junior. Vijf minuten later ging hij weer in de fout en kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. Fiqeuira was het duidelijk niet eens met de rode kaart en haalde dit ook aan bij de scheidsrec­hter. In de tussentijd kwam een speler van Junior erbij en die gaf Fiqeuira een duw. Hierdoor escaleerde de wedstrijd.

Spelers van beide partijen gingen met elkaar op de vuist, waarbij een deel van het publiek ook zijn zijde liet zien. Het ging het voetbalvel­d op en nam actief deel aan de vechtparti­j. De politie trad heel correct op, maar was genoodzaak­t waarschuwi­ngsschoten te lossen om het publiek te kalmeren. Het gelukte haar om binnen korte tijd de rust te laten wederkeren. In het gehaal en getrek vielen geen ongelukken. Op advies van de politie is de wedstrijd niet meer hervat. De stand was op dat moment 1 – 0 voor Junior.

Urania – Bernharddo­rp: 4-2, Flamingo – Bangun Muda: 1-2 en Rambaan – Real Poerwo: 2-3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname