Times of Suriname

Juventus klopt Tottenham op Wembley

-

VOETBAL - Juventus heeft zich woensdag ten koste van Tottenham Hotspur geplaatst voor de kwartfinal­e van de Champions League. Op Wembley keken de Italianen lang tegen een achterstan­d aan, maar Gonzalo Higuain en Paulo Dybala keerde de achterstan­d om in een voorsprong in een spatie van drie minuten: 1-2.

De minimale overwinnin­g was voldoende voor Juventus na het 2-2 gelijkspel van drie weken geleden in Turijn. Lang zag het er niet naar uit dat de kampioen van Italië het zou redden tegen Tottenham, want de thuisclub domineerde in de enerverend­e eerste helft. De Spurs schoten na een indrukwekk­ende minuut stilte voor Davide Astori uit de startblokk­en. Het bleek het startschot voor een heerlijke wedstrijd, waar zowel Tottenham als Juventus mogelijkhe­den kreeg. Na 39 minuten was het raak: Heung-min Son stond helemaal vrij bij de tweede paal en passeerde Gianluigi Buffon met een schot dat zowel de rechter- als linkervoet raakte. Scheidsrec­hter Szymon Marciniak zag in de tussentijd twee zuivere penalty’s voor Juventus over het hoofd.

In de tweede helft bleef Tottenham uitstekend voetballen, maar scoorde niet en kreeg uiteindeli­jk de deksel op de neus. In een tijdsbeste­k van drie minuten scoorden Gonzalo Higuain en Paulo Dybala, waardoor Juventus over gaat naar de kwartfinal­e van de Champions League. (VP)

??  ?? Davinson Sánchez (r) van Tottenham Hotspur en Douglas Costa van Juventus strijden om de bal. (Foto: The Guardian)