Times of Suriname

Zware loting voor Natio tijdens Nation League

-

VOETBAL – Suriname heeft een zware loting over de kwalificat­ieronde van de Concacaf Nation League, de nieuwe formatie speciaal voor onze regio, achter de rug. Ons land heeft Dominica, British Virgin Islands, Jamaica en St. Kitts & Nevis geloot. Deze loting vond gisteren plaats in Miami, waarbij aan 34 landen vier wedstrijde­n worden gegeven om hun plaats te bepalen bij de eerste editie van Concacaf Nation League. Suriname zal zo twee wedstrijde­n thuisspele­n en twee uit. Tegen British Virgin Islands en St. Kitts & Nevis speelt Suriname thuis en tegen Dominica en Jamaica uit. In de eerste wedstrijd komt Suriname uit tegen Dominica, waarna British Virgin Islands volgt. Jamaica zal het derde land zijn waartegen Suriname speelt en het zal de kwalificat­ieronde afsluiten tegen St. Kitts & Nevis. De kwalificat­ieronde die in september van start gaat, zal duren tot en met maart 2019.

Volgens de Concacaf zullen de resultaten van de kwalificat­ieronde van alle 34 landen worden geplaatst in een tabel en daarna zal er worden gerangschi­kt op basis van de vergaarde punten en het doelpunten­verschil. Hierna zullen de 34 landen verdeeld worden in League A, B en C voor de eerste editie van Nations League, dat in september 2019 van start zal gaan.

De top zes landen zullen dan spelen in de hoogste divisie: League A, waar zij samen met Mexico, Costa Rica, Panama, Honduras, USA en Trinidad &Tobago deze klasse compleet maken. Deze zes landen zullen niet deelnemen aan de kwalificat­ieronde, omdat ze dit jaar mee hebben gedaan aan de laatste ronde van de Concacaf om het WK in Rusland te halen. Deze zes zijn automatisc­h gekwalific­eerd voor League A. Zestien landen zullen zich plaatsen in League B en de rest in League C. Nations League zal ook dienen als kwalificat­ie voor de Gold Cup, waarbij de top tien landen samen met Mexico, Costa Rica, Panama, Honduras, USA en Trinidad &Tobago zullen deelnemen aan de Gold Cup, die uitgebreid is naar zestien landen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname