Times of Suriname

Bestuur en trainer Felu krijgen drie jaar stadionver­bod

-

VOETBAL – De strafcommi­ssie van de Domburg Sport Bond (DSB) heeft samen met het bestuur besloten het voltallige bestuur van Felu en de trainer een stadionver­bod op te leggen voor drie jaar, wegens ongepast gedrag.

Felu moest het opnemen tegen Houttuin, maar die wedstrijd vond geen voortgang. Houttuin kwam weer niet opdagen en is volgens de regels van de DSB geroyeerd. Felu was aanwezig, en het voltallige bestuur van Felu (vier man) gedroeg zich op een zeer ongepaste manier tegen de portier van de DSB door hem te bedreigen met de dood. Daarbij heeft het ook scheldkano­nnades geuit richting het hoofdbestu­ur van de DSB. Er is hiervan aangifte gedaan bij politie van Domburg. Het bestuur van de DSB accepteert dit gedrag niet en heeft een rapportage gemaakt en gestuurd naar de strafcommi­ssie, die op haar beurt de uitspraak deed. Daarnaast heeft Anuraagh het semikampio­enschap behaald. Het team speelde in de laatste wedstrijd 2-2 tegen Wilhelmina, dat ook strijdt om het semikampio­enschap. Maar Wilhelmina moest dit duel winnen, wat niet is gelukt. Shaquille Kranken gaf Anuraagh in de tiende minuut de voorsprong, waarna Liciano Hercul de score gelijk trok. Roberto Phoelli bracht Anuraagh weer op voorsprong in de 30ste minuut. In de 45ste minuut bracht Damian Tweeling de score voor de tweede keer op gelijke hoogte: 2-2. In de tweede helft vielen er geen doelpunten. Anuraagh eindigt de competitie met 36 punten en Wilhelmina met 35.

Tramos pakte vorig weekend al het kampioensc­hap en eindigt de competitie met 40 punten. Deel Didio van Wilhelmina is de topscoorde­r met 34 doelpunten, terwijl Davis Kasmo van Tramos uitgeroepe­n is tot beste doelman.