Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1908 - In New York staken de naaisters voor de achturige werkdag en voor het vrouwenkie­srecht.

2014 - Een Boeing 777 van Malaysia Airlines die op weg was naar Peking, met 239 mensen aan boord, verdwijnt twee uur na vertrek vanaf Kuala Lumpur Internatio­nal Airport van de radar en is waarschijn­lijk ergens midden in de Indische Oceaan gestort. Het toestel is tot op heden niet gevonden. (Malaysia Airlines vlucht 370)

Politiek

1930 - Mahatma Gandhi start een burgerlijk­e ongehoorza­amheidsact­ie in India.

2004 - Een tijdelijke grondwet voor Irak wordt onderteken­d.

Wetenschap en technologi­e

1950 - De USSR deelt mede in het bezit te zijn van een atoombom.

Geboren

Andrea Parker (Monterey County, 8 maart 1970) is een Amerikaans­e actrice en voormalige balletdans­eres. Parker begon al op zesjarige leeftijd met het nemen van balletless­en, op vijftienja­rige leeftijd ging zij bij het San Francisco Ballet. Na drie jaar toeren door Amerika stopte zij met ballet en besloot toen om actrice te worden. Ze heeft in ER en in Pretty Little Liars gespeeld.

Parker is getrouwd met Michael Bimbaum. (Foto: Net Worth Assets) Boris Frederic Cecil Tay-Natey Ofuatey-Kodjoe (Wenen, 8 maart 1973) is een Duitse acteur. Hij heeft onder andere gespeeld in Resident Evil films en in Madea’s Family Reunion(2006). Verder heeft hij in de films Baggage Claim(2013) samen met Paula Patton gespeeld en ook in de film Addicted(2014) samen met Sharon Leal. Boris is getrouwd met Nicole Ari Parker. Ze hebben een dochter Sophie en een zoon Nicolas. (Foto: Famous Birthdays)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname