Times of Suriname

6XULQDDPVH 7DHNZRQGRN­D¶V ORSHQ &DVFRVSHOHQ PLV

-

TAEK:2ND2 ± De Surinaamse Taekwondo Associatie STA vaardigde een selectie bestaande uit twee taekwondok­a¶s en een coach af naar 0e[ico om deel te nemen aan de kwalificat­ies voor de Cascospele­n Centraal Amerikaans­e en Caribische spelen . Damion *rootfaam en -amal Arnhem vertegenwo­ordigden Suriname op dit toernooi, terwijl zij begeleid werden door Ronnie -ackson. *rootfaam kwam uit in de gewichtkla­sse tot 58 kilogram en verloor met 14-2 van de Puerto Ricaan Cesar Rodriguez. *regory 0arkiet, ondervoorz­itter van de STA, geeft aan dat *rootfaam goed in het duel zat, maar op basis van ervaring heeft verloren. Arnhem, dat enkele dagen voor het duel heel erg ziek was, deed wat beter dan *rootfaam en won zijn eerste duel met 13-10 van de Panamees Alvis Dominguez. Hij kwalificee­rde zich voor de volgende ronde, maar verloor in deze ronde nipt met 6-4 van 0atias Palacios van *uatemala. Hierdoor miste Arnhem de boot om zich te plaatsen voor het hoofdtoern­ooi van de Cascospele­n. 0arkiet zegt dat als Arnhem niet ziek was geweest, hij zeker zich zou plaatsen voor de Cascospele­n. De ondervoorz­itter geeft verder aan dat de associatie van plan was om drie taekwondok­a¶s af te vaardigen naar deze kwalificat­ies, maar de associatie had onvoldoend­e geld om vier personen te sturen naar 0e[ico. Verder zegt 0arkiet dat de selectie maandag terugkeert, maar in het weekeinde wordt de 0e[ico 2pen gehouden in dat land. *rootfaam zal vandaag uitkomen op dit toernooi en Arnhem ook als hij honderd procent fit is. Aan dit toernooi nemen alle landen deel, die meededen aan de kwalificat­ies van de Cascospele­n.

 ??  ?? Ronny Jackson (l), Damion Grootfaam (m) en Jamal Arnhem vertegenwo­ordigden Suriname in MEXICO OP HET KWALIfiCAT­IETOERNOOI VAN DE CASCOSPELE­N.
Ronny Jackson (l), Damion Grootfaam (m) en Jamal Arnhem vertegenwo­ordigden Suriname in MEXICO OP HET KWALIfiCAT­IETOERNOOI VAN DE CASCOSPELE­N.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname