Times of Suriname

9HQXV :LOOLDPV YHUVODDW WHUXJJHNHH­UGH ]XV

-

7(11,S - 9enus Williams heeft maandag een einde gemaakt aan de rentree van haar zus Serena op het W7Atoernoo­i in ,ndian Wells. De oudste Williams won in de derde ronde met 6-3 en 6-4 van Serena, die in Californis terugkeerd­e op het W7Acircuit na ruim een jaar afwezighei­d om moeder te worden.

,n de tweede ronde versloeg Serena Williams (36) .iki %ertens met de nodige moeite. =ij won met 7-6 (5) en 7-5 van de 1ederlands­e, maar kwam tegen 9enus tekort. Op 5-2 in de tweede set werkte Serena Williams een matchpoint weg. =e pakte vervolgens nog twee games, maar daar bleef het bij. De 37-jarige 9enus Williams zei na afloop dat ze de hele wedstrijd op haar hoede bleef voor de 23-voudig Grand Slam-winnares. ³=e kwam steeds fel terug, ik heb gewoon geluk dat ik op het moment meer wedstrijde­n heb gespeeld en fitter ben dan zij.´

Het was de 29e editie van de µSister Act¶, zoals de ontmoeting­en tussen 9enus en Serena Williams genoemd worden. De jongste van de twee won zeventien van de voorgaande duels.

De laatste onderlinge wedstrijd was de finale van de Australian Open vorig jaar, waarin Serena aan het langste eind trok. Dat was ook haar laatste partij voordat ze vanwege haar zwangersch­ap ruim een jaar afwezig was. De oudste Williams staat op de achtste plek op de wereldrang­lijst. Serena heeft door ruim een jaar afwezighei­d geen ranking meer.

Caroline Wozniacki overleefde maandag de derde ronde in ,ndian Wells. De winnares van de Australian Open behoudt daardoor uitzicht op het heroveren van de nummer ppn-positie op de wereldrang­lijst.

=e moet het toernooi in Californis winnen om Simona Halep van de troon te stoten. De 5oemeense mag dan niet de finale van het toernooi bereiken. De Deense was met 6-4, 2-6 en 6-3 te sterk voor Aliaksandr­a Sasnovich. Wozniacki (27) speelt in de volgende ronde tegen Daria .asatkina. De 5ussin was met 6-4 en 6-3 te sterk voor Sloane Stephens, vorig jaar nog de winnares van de 8S Open.

Halep bereikte eerder al de achtste finales. Daarin staat ze dinsdag tegenover de Chinese 4iang Wang. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname