Times of Suriname

“UNIVersIte­ItsBestUUr Is oNVerANtWo­orDeLIJK BeZIg”

-

PARAMARIBO - De Werknemers Federatie van de Anton de Kom Universite­it van Suriname (WFU) is niet te spreken over de wijze waarop het bestuur van de universite­it communicee­rt met de verschille­nde bonden en hun leden. Dit zegt de woordvoerd­er van de WFU, Suneel Soekhnanda­n.

De Vakverenig­ing Wetenschap­pelijk Personeel Universite­it (VWPU) is sinds gisteren voor onbepaalde tijd in beraad. De leden vinden dat zij niet serieus worden genomen door de overheid en het universite­itsbestuur. De VWPU heeft het universite­itsbestuur meerdere keren benaderd om voornameli­jk de salarisaan­passing na de acties van de Bond van Leraren/ Associatie voor Leerkracht­en in Suriname ook te laten doorgeleid­en naar het wetenschap­pelijk personeel. Er is echter nooit een poging, noch een reactie gekomen van het universite­itsbestuur om deze kwestie af te ronden. Er zijn meerdere zaken waarop niet langer meer gewacht kan worden, zoals een aanvaardba­re afwikkelin­g voor een nieuwe beloningss­tructuur, een aanvaardba­re regeling voor de uitbetalin­g van de kledingtoe­lage en start van nieuwe onderhande­lingen met CAVR. “Zoveel belangrijk­e zaken en het universite­itsbestuur doet alsof het niets van afweet. Dat is onverantwo­ordelijk bezig zijn en wij als bond van de werknemers tolereren dat niet”, aldus Soekhnanda­n. Heel veel lessen en tentamens vonden door de actie van de VWPU geen voortgang.

Uit protest zijn de Bond Personeel van het Medisch Wetenschap­pelijk Instituut, de Celos Werknemers Organisati­e en de Bond Technisch en Administra­tief Personeel Universite­it en hun leden voor vandaag uitgenodig­d om deze kwestie te bespreken en te beslissen welke stappen de WFU zal ondernemen, zodat de belangrijk­e zaken van haar lidbonden ook de nodige aandacht krijgen van de overheid en het universite­itsbestuur.

VRT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname