Times of Suriname

NAsCHooLse BegeLeIDIN­g StIBULA IN geVAAr

-

PARAMARIBO - Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) overweegt om de naschoolse begeleidin­g van leerlingen stop te zetten. “We hebben een moeilijke periode achter de rug en nu wordt overwogen of de naschoolse begeleidin­g moet worden stopgezet of als het op een andere manier zal worden uitgevoerd”, zegt Stibula-centrumcoö­rdinator Wilgo Koster.

Hij geeft aan dat indien de naschoolse begeleidin­g zal worden stopgezet, het niet betekent dat Stibula de leerlingen van Latour niet zal blijven begeleiden en stimuleren. Dagelijks kunnen leerlingen van de lagere scholen van Latour en omgeving bij Stibula terecht voor huiswerkbe­geleiding.

De stichting is de afgelopen maanden meer dan drie keer de dupe geweest van inbraak en vandalisme. Hierdoor moest het personeel elke keer gemotiveer­d worden om door te gaan met het werk. “De gemeenscha­p moet begrijpen hoe moeilijk het is om na een inbraak mensen te motiveren om door te gaan met het werk.

De enige reden waarom wij doorgaan met het werk is om de kinderen van Latour te helpen”, zegt Koster.

Stibula herdenkt morgen haar 51-jarig bestaan en zal in het kader hiervan een dag van bezinning hebben. “Wij willen graag een rustige dag hebben, waarbij er met het personeel gezamenlij­k zal worden bekeken hoe we onze leerlingen anders kunnen opvangen voor zegt Koster.

begeleidin­g”,

MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname