Times of Suriname

Noersalim ontvangt aartsbissc­hop Indonesië

-

PARAMARIBO – Minister Mike Noersalim van Binnenland­se Zaken heeft deze week de aartsbissc­hop van Palembang, Indonesië, Aloysius Sudarso, ontvangen voor een beleefdhei­dsbezoek. Dit bezoek is in het kader van de nauwe band die is gegroeid tussen de katholieke kerk in Suriname en die in Indonesië, sinds de komst van drie nonnen en een priester uit het Aartsbisdo­m Palembang, naar ons land. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De zusters en priester zijn al ongeveer een jaar in ons land en zetten zich in voor onze kerk en samenlevin­g. Bisschop Karel Choennie van Paramaribo, die aartsbissc­hop Sudarso vergezelde, zegt dat met dit bezoek zij de goede betrekking­en die Suriname met Indonesië heeft, in het bijzonder tussen beide kerken, willen versterken. Momenteel zijn er drie religieuze zusters die hier werken en wel in het Sint Vincentius Ziekenhuis. De minister heeft te kennen gegeven dat de staat Suriname en de verschille­nde godsdienst­en samenwerke­n om de maatschapp­elijke problemen die wij onder andere hebben in de medische zorg, het onderwijs en op sociaal maatschapp­elijk gebied, op te lossen.

Hij is verder van mening dat op het gebied van morele herbewapen­ing, we weten dat de religieuze groepen een belangrijk­e rol te vervullen hebben. Ook is het van essentieel belang om in dialoog te treden met deze religieuze groepen, om onder andere ervoor te zorgen dat de omstandigh­eden waarin er wordt gefunction­eerd optimaal zijn. “Het Ministerie van Binnenland­se Zaken heeft het beleidsgeb­ied Religieuze Aangelegen­heden onder haar beheer en vorig jaar heb ik met de verschille­nde religieuze groepen een dialoog gepland. We zeggen dat we in harmonie met elkaar leven en dat moeten we behouden. Ook hebben deze groepen hun specifieke zaken die zij onder de aandacht willen brengen. Zo zijn bij dit bezoek de probleempu­nten waarmee de katholieke kerk zit, aangehaald door bisschop Choennie. Hiervoor heb ik als minister een luisterend oor en ik heb van gedachten kunnen wisselen over mogelijke afspraken in de nabije toekomst, om te kijken hoe we gezamenlij­k tot een oplossing kunnen komen”, aldus de bewindsman.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname