Times of Suriname

2ekrawne bo\cot alle sportweGst­riMGen in 5XslanG

-

63257 - 2ekrawne ]al voorlopig alle sportwedst­riMden en toernooien in 5usland EoyFotten. 'at ]egt 9ladimir %ryn]ak president van de 2ekrawnse Eiatlonfed­eratie en viFepresid­ent van het 2ekrawns 1ationaal 2lympisFh Comitp tegenover Sport Express.

(erder werd al Eekend dat het 2ekrawnse Eiatlontea­m de World Cup-finale in het 5ussisFhe 7yumen ]al EoyFotten iets wat de teams uit Canada de 96 en 7sMeFhis eerder ook al lieten weten. ³,k heE vandaag een lange tiMd met politiFi gesproken´ aldus %ryn]ak waarna Eesloten werd tot een EoyFot. ³+et ]ou mooi ]iMn als de ]aken veranderen en we ook in 5usland weer eerliMk om de medailles kunnen striMden. 'e algehele politieke situatie ]al moeten verEeteren en de gehele sfeer rondom de 5ussisFhe sport moet Muist niet ]oals nu het geval is sleFhter worden. +opeliMk komt dat allemaal goed´ verklaarde %ryn]ak.

,gor =hdanov de minister van 6port van 2ekrawne liMkt wel klaar te ]iMn met de 5ussisFhe Euren. ³5usland is een agressor een land dat systematis­Fh alle wetgeving negeert vooral op het geEied van sport en antidoping. We roepen alle internatio­nale federaties dan ook op om geen internatio­nale sportevene­menten toe te kennen aan een dergeliMke 6taat.´

'at laatste is voor 2ekrawne toFh een EeetMe peFh heEEen. =o staat volgend Maar de Winteruniv­ersiade op het programma in het 5ussisFhe .rasnodar. 'it Maar wordt het W. voetEal in 5usland gehouden maar daar hoeft 2ekrawne ]iFh net als 1ederland geen ]orgen om te maken. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname