Times of Suriname

Europese aandelenma­rkten licht in de plus

-

AMSTERDAM - De aandelenma­rkten in Europa gingen gisteren licht omhoog. Beleggers op het Damrak verwerkten cijfers van VolkerWess­els en Sif en het besluit van Unilever over de locatie van het hoofdkanto­or. De AEX-index in Amsterdam stond aan het slot van de ochtendhan­del 0,1 procent hoger op 531,59 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 512,98 punten.

In Londen, Parijs en Frankfurt werden koerswinst­en tot 0,3 procent behaald.

Unilever ging 1,3 procent omlaag in de AEX en was daarmee de grootste daler. De nieuwe hoofdvesti­ging van het was- en levensmidd­elenconcer­n komt in Nederland en niet in het Verenigd Koninkrijk.

Wel handhaaft het concern zijn noteringen in Amsterdam, Londen en New York. Grootste winnaar in de hoofdindex was chipmachin­efabrikant ASML met een winst van 1,5 procent.

In de MidKap schoot VolkerWess­els bijna 6 procent omhoog en was het daarmee met afstand de sterkste stijger. Het bouwbedrij­f liet weten selectieve­r te worden met het meedingen naar grote infrastruc­turele projecten en vorig jaar meer winst en omzet te hebben geboekt. Bij de kleinere fondsen ging Sif 2,6 procent vooruit. De funderings­specialist treft maatregele­n om het moeilijke jaar 2018 door te komen. Het bedrijf heeft afspraken gemaakt met banken en overweegt onder meer tijdelijk afscheid te nemen van werknemers zonder vast contract. In 2017 zag de maker van palen voor onder meer windparken op zee de omzet en winst dalen.

Detacheerd­er DPA Group verloor krap 6 procent. DPA kondigde aan de publicatie van de jaarcijfer­s uit te stellen tot begin april omdat meer tijd nodig is voor het opstellen en controle van de jaarrekeni­ng. Ook wil het bedrijf een nieuwe financieel directeur benoemen.

In Frankfurt kwam luchtvaart­concern Lufthansa met resultaten en het kreeg er 2 procent bij. De Duitse herverzeke­raar Munich Re won 1,2 procent dankzij positieve verwachtin­gen. In Stockholm werd kledingket­en Hennes & Mauritz (H&M) 4,5 procent lager gezet na tegenvalle­nde cijfers.

De euro was gisteren 1,2364 dollar waard, tegen 1,2370 dollar. De prijs van een vat Amerikaans­e olie zakte 0,1 procent tot 60,93 dollar en Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 63,95 dollar per vat. (NU)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname