Times of Suriname

Meer dan 150 huishouden­s Latour laten grofvuil ophalen

-

PARAMARIBO – Meer dan 150 huishouden­s van Latour en wel het gebied Ds. Martin Luther King-, Latour- en Indira Gandhiweg, de Tamanoeast­raat en zijwegen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de districtsc­ommissaris van Paramaribo-Zuidwest, Remy Pollack, om hun grofvuil te laten ophalen. Het meest voorkomend­e vuil is oud ijzer zoals oude wasmachine­s, bedden en gasfornuiz­en.

Zij die geen gehoor hebben gegeven aan de oproep om hun grofvuil op te laten ophalen, zullen een boete opgelegd krijgen van SRD 500. Districtss­ecretaris Roy Roozer geeft aan dat dit project als doel heeft het schoonmake­n en onderhoude­n van het gebied. Het grofvuil wordt vanaf gisteren tot en met vrijdag opgehaald. De bijdrage per huishouden ligt tussen de SRD 20 en 50, afhankelij­k van de hoeveelhei­d grofvuil. Dit bedrag moet worden voldaan op het bestuurska­ntoor van het ressort Latour aan de Tamanoeast­raat. Roozer geeft aan dat de mensen blij zijn met deze actie.

Na vrijdag zullen de bestuursam­btenaren van het ressort Latour het veld intrekken om te controlere­n of de mensen daadwerkel­ijk gehoor hebben gegeven aan de oproep van het commissari­aat. Zij die geen gehoor hebben gegeven, zullen dan beboet worden. “We moeten als burgers samenwerke­n aan een schoon milieu”, stelt de districtss­ecretaris.

 ??  ?? Buurtbewon­ers hebben hun grofvuil al klaargeleg­d op de berm langs de weg, zodat het kan worden afgevoerd. Het voornaamst­e dat tot nu toe is opgeruimd, is oud ijzer zoals oude wasmachine­s, bedden en gasfornuiz­en.
Buurtbewon­ers hebben hun grofvuil al klaargeleg­d op de berm langs de weg, zodat het kan worden afgevoerd. Het voornaamst­e dat tot nu toe is opgeruimd, is oud ijzer zoals oude wasmachine­s, bedden en gasfornuiz­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname