Times of Suriname

+AFNErV PuNtEN KEt RS PINIVtErV EN SArLEPENtA­rIsrV

-

3ARA0ARIB2 ± 2nthutst reageert 13S voorzitter *regor\ Rusland wanneer hem confrontee­rt met een e mail die hij zou hebben gestuurd naar een redactieli­d waarin hij dringend naar geld vraagt. +et bericht is gestuurd vanuit zijn geldige e mailadres waarin ook zijn functie en telefoonnu­mmers vermeld staan. Achteraf blijkt dat zijn e mail gehackt is.

De hackers hebben ge bruikgemaa­kt van ]ijn per soonlijke gegevens om ook familieled­en te benaderen ]odat de indruk geZekt Zordt alsof hij het daad Zerkelijk is. ³,k ben er druk mee be]ig. ,k vind dit erg´ ]egt 5usland die niet te spreken is over de onsmake lijke handeling van hackers. $an de hand van hun modus operandi gaat het naar alle Zaarschijn­lijkheid om $fri kanen. 2ok met minister )erdinand :el]ijn ]ijn de hackers be ]ig. De beZindsman Zas enige tijd terug slachtoffe­r van hackers die via sociale media onder ]ijn naam be denkelijke financisle ]aken Zilden doen met burgers. Dit leek voorbij te ]ijn maar dinsdag Zerd een re dactielid van de krant als nog geconfront­eerd met een privpberic­ht dat de µbe Zindsman¶ heeft verstuurd via ]ijn Facebook account.

Times of Suriname +et gaat hierbij niet om een nieuZ profiel maar een bestaand profiel dat de be Zindsman een tijd terug had aangemaakt. De µminister¶ startte een conversati­e met ons redactieli­d maar toen gevraagd Zerd naar ]ijn te lefoonnumm­er Zerd die be eindigd. De pagina is intus sen gerapporte­erd en door Facebook gedeactive­erd. 5uim tZee Zeken terug hebben kZaadZilli­gen ook een valse Facebook pagina aangemaakt op naam van de minister van %uitenland se =aken <ldi] 3ollack %eighle. 0et dit valse pro fiel Zerd contact gemaakt met Zillekeuri­ge mensen via Facebook Messenger en Zerden er leningen aan geboden. De minister gaf toen aan het te betreuren dat mensen ]over gaan om te proberen eerlijke burgers beet te nemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname