Times of Suriname

INflAtIE vAN JANuArI NAAr FEBruArI vErDuBBELD

-

3ARA0ARIB2 ± Burgers moesten in februari 1 procent meer betalen voor verschille­nde goederen die voorkomen in het vast pakket van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) op basis waarvan de inflatieci­jfers maandelijk­s wor den berekend. De maandinfla­tie was in december 2017 nog 0,2 procent, maar steeg in januari 2018 naar 0,5 procent. De maandinfla­tie over februari 2018 ten opzichte van januari is verdubbeld naar 1 procent. Dit houdt in dat de prijzen van goederen in februari vergeleken met januari, 1 procent duurder zijn geworden.

De jaarinflat­ie over febru ari is ook gestegen naar 6 procent. De jaarinflat­ie is be rekend door de prij]en van februari 0 tegenover die van februari 0 te plaatsen. Dit houdt in dat de prij]en van goederen in februari 0 ver geleken met die van februari

0 met 6 procent duurder ]ijn geZorden. Dit meldt het $%6 in ]ijn meest recente uit gave van &onsumenten 3rijs ,nde[cijfers. De prij]en voor februari 0 ]ijn opgenomen in de periode tot en met .

De consumente­nprij]en ]ijn verdeeld over in totaal tZaalf hoofdgroep­en en op basis hiervan Zorden de gemid delde inflatieci­jfers maande lijks bepaald. De consumen tenprijsin­de[ &3, is een maat voor de gemiddelde veranderin­g in de prijs van een kZaliteit en kZantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor con sumptieve doeleinden. (r ]it ten 3 6 items in 6urinames &3, pakket en prijsopnam­es Zorden verricht in 3arama ribo :anica 1ickerie inclu sief :ageningen &oronie 6aramacca en &ommeZijne. De hoofdgroep­en geven een indicatie van Zat de situatie van de prij]en van goederen is in een bepaalde sector die van groot belang is voor de consumente­n. ,n totaal ]ijn er 630 meetpunten. De infla tiecijfers over maart ]ullen in april uitkomen.

MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname