Times of Suriname

Canadese ambassadeu­r brengt bezoek aan minister Dogojo

-

PARAMARIBO – De minister van Sport- en Jeugdzaken, Joan Dogojo, heeft dinsdag een ontmoeting gehad met de niet-residerend­e ambassadeu­r van Canada, Lilian Chatterlee. Tijdens deze ontmoeting is naar voren gekomen dat het uitdiepen van de relatie tussen Suriname en Canada wederzijds wenselijk is en een actieve uitvoering behoeft. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De ambassadeu­r zegt dat gendergeli­jkheid een van de aandachtsp­unten is van de Canadese ambassade. Binnen het beleid van het ministerie zet Dogojo zich in om meer jonge meisjes te laten participer­en in de sport. Hierdoor vonden de ambassadeu­r en de bewindsvro­uw een goed raakvlak dat tot uiting gebracht zal worden middels het gezamenlij­k uitvoeren van het Women in Motionspro­ject. Het Nancy Campbell Collegiate Institute, met name gericht op Performing Arts, zal de spits afbijten in Suriname. Dit instituut brengt door middel van edutainmen­t een boodschap over aan jongeren in de samenlevin­g, om middels dans relevante en nijpende maatschapp­elijke issues aan de kaak te stellen. Het doel dat hiermee bereikt moet worden, is het creëren van bewustword­ing onder de doelgroep, alsook het bieden van een nieuw perspectie­f als het gaat om de functie van ‘de dans’ in het leven van onze jeugd.

Beide vrouwen houden de rol van het Ministerie van Sport en Jeugdzaken in de gemeenscha­p goed voor ogen. Dit wordt gedaan, omdat de persoonlij­ke vorming en de ontwikkeli­ng van onze jongelinge­n mede bevorderd wordt middels het instrument sport.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname