Times of Suriname

Real Madrid gaat vol voor Lewandowsk­i

-

VOETBAL - Real Madrid gaat komende tijd vol voor Robert Lewandowsk­i, zo weten AS en Mundo Deportivo te melden. Trainer Zinédine Zidane heeft groen licht gegeven voor een transfer van de Poolse spits van Bayern München en de Koninklijk­e zou reeds in onderhande­ling zijn met zijn belangenbe­hartigers. Volgens Mundo Deportivo is er zelfs al sprake van een akkoord.

In de Spaanse hoofdstad heeft men onlangs de knoop doorgehakt dat Karim Benzema in de komende transferwi­ndow vervangen moet worden. Naast Lewandowsk­i is Harry Kane nadrukkeli­jk in beeld bij Real Madrid, maar de Koninklijk­e verwacht aan de Engelsman meer dan tweehonder­d miljoen euro kwijt te zijn. De Spaanse topclub beschouwt Lewandowsk­i als een goedkopere optie en denkt iets van de prijs bij Bayern af te kunnen krijgen door James Rodríguez te betrekken in de transfer.

Bovendien denkt Real Madrid dat het karakter van Lewandowsk­i beter bij de club past. Men vreest dat Kane te introvert is, waardoor hij problemen kan ondervinde­n om zijn plek te vinden in de Spaanse hoofdstad. Volgens de Koninklijk­e is hetzelfde gebeurd met Gareth Bale, die wegens zijn karakter nooit helemaal zijn draai zou hebben kunnen vinden bij Real Madrid.

Lewandowsk­i zou zelf ook niet onwelwille­nd staan tegenover een vertrek bij Bayern München, maar Xabi Alonso is van mening dat de spits beter in Duitsland kan blijven. “Ik denk dat hij op zijn best is bij Bayern. Hij maakt ieder jaar veel doelpunten, kent de club en competitie en wint veel prijzen”, zegt de Spanjaard in gesprek met Sportbuzze­r. Het contract van de spits in München loopt nog tot medio 2021.

(VP)

 ??  ?? Real Madrid gaat komende tijd vol voor Robert Lewandowsk­i. Trainer Zinédine Zidane heeft groen licht gegeven voor een transfer van de Poolse spits. (Foto: Nusport)
Real Madrid gaat komende tijd vol voor Robert Lewandowsk­i. Trainer Zinédine Zidane heeft groen licht gegeven voor een transfer van de Poolse spits. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname